Dessers kopt Feyenoord in Praag naar Europese overwintering

Feyenoord is ook na de winterstop actief in Europa. Dankzij een 2-2 gelijkspel bij Slavia Praag door weer een late treffer van Cyriel Dessers is Feyenoord groepswinnaar geworden en hoeft het de tussenronde niet te spelen.

Feyenoord begon slecht aan de wedstrijd in Tsjechië. Na een te zachte bal van Feyenoord-doelman Ofir Marciano kwam Slavia Praag op voorsprong. Maar al snel kwam Feyenoord weer op gelijke hoogte. De vroeg ingevallen Dessers zorgde voor de gelijkmaker. De Belgische spits, die de geblesseerde Bryan Linssen verving draaide knap weg en schoot vervolgens raak.

Toch kreeg Feyenoord in de eerste helft een nieuwe tegenslag te verwerken. Guus Til werd met een rode kaart van het veld gestuurd, al kreeg de middenvelder eerst geel, maar vrij snel daarna besloot de scheidsrechter om toch de rode kaart te trekken.

In de tweede helft was het vooral om de 1-1 vast te houden en dat leek ook te lukken, maar na een nieuwe fout van Marciano kwam Slavia Praag op voorsprong. De vervanger van Justin Bijlow liet een schot van Tomas Holes los en zag Jan Kuchta vervolgens profiteren.

Feyenoord toonde toch nog veerkracht en opnieuw maakte Dessers gelijk. De Belg kopte de bal in blessuretijd op knappe wijze tegen de touwen: 2-2. Door het gelijkspel in Tsjechië is Feyenoord zeker van de groepswinst en is het voor eerst sinds 2014 ook na de winterstop actief in Europa.