FOK! Wat een weer: kil en regelmatig neerslag

herfstbanner

Goeiedag!  

Wat een vreselijk seizoen is dit, en dan moet de feitelijke winter nog beginnen.   Ik moet echt grote moeite doen om mij naar mijn PC te begeven voor een weerbericht. 

In ieder geval vallen er de komende uren nog enkele buien. In het zuidoosten komt echter dichte mist voor die een belemmering is voor het verkeer. 

Komende nacht is er weinig verandering. In het oosten kan het dichtbij het vriespunt komen. Elders blijft het wat zachter.

Morgen lost de nog aanwezige mist vrij snel op. Op een buitje na, is het dan vrijwel overal droog. In de middag raakt het bewolkt en gaat het ook regenen. Zeker in het noordwesten kan dan een plens van z'n 30 mm gaan vallen. 

In de avond trekt de regen verder door. De kans op natte sneeuw in het oosten is aanwezig, maar niet zo heel groot en zal zeker niet blijven liggen, de intensiteit van de neerslag lijkt daar net wat te weinig intensief voor te zijn.

Verder draven er later op de avond in opnieuw het noordwesten een aantal buien op. Onweer en hagel zijn daarbij mogelijk. Door de zuidelijke stroming komen deze buien niet echt verder het land op. 

Ook aan de grond staat er een zuidelijke wind en die neemt toe tot vrij krachtig tot krachtig. Op de Wadden mogelijk hard. De maxima liggen hierbij slechts rond de 5 graden. 

Fijne avond!  


De regenboog gaat net niet de schoorsteen in, of uit in Wormerveer (Foto: DJMO)
De regenboog gaat net niet de schoorsteen in of uit in Wormerveer (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.