Vrijdag persco: 'Scholen 2 weken dicht'

Aanstaande vrijdag is het weer zo ver. We mogen ons wederom opmaken voor een persconferentie. Hier zullen opnieuw strengere maatregelen aan ons worden opgelegd.

Vrijdag 26 november zullen Mark Rutte en Hugo de Jonge het volk weer vermanend toespreken. Uiteraard onder visuele begeleiding van Irma Sluis of haar collega's.

Ouders zullen de poppenkast ongetwijfeld weer met lede ogen aanzien. Waarschijnlijk zal worden aangekondigd dat de scholen vanaf maandag weer de deuren moeten sluiten, en dat voor minimaal twee weken. Dit onthult onder andere Omroep West vandaag, die zich baseert op bronnen van de Telegraaf.

De kans op een al dan niet kortdurende sluiting van de scholen is 'levensgroot'. Er zit dan niets anders op om je kroost voor de derde keer thuisonderwijs te moeten geven. Een Kamermeerderheid lijkt zich achter dit besluit te scharen.

Het is al langer bekend dat het virus nu met name door kinderen op de basisschool wordt verspreid. En dus zullen nu de kinderen en hun ouders ervoor moeten boeten. Overigens heeft het OMT onlangs nog afgeraden de scholen wederom te sluiten, omdat kinderen nu al een enorme leerachterstand hebben opgelopen.