Hamilton: "Het was echt een sterke race van het team vandaag"

Er stond geen maat op Lewis Hamilton vandaag op het circuit van Losail. De Britse wereldkampioen won de Grand Prix van Qatar afgetekend voor Max Verstappen en Fernando Alonso. Hamilton liep verder in op de Nederlander in de WK-stand en heeft nu een achterstand van 8 punten. Met nog twee races te gaan is de strijd om de wereldtitel ongemeen spannend.

"Het was vrij rechtdoorzee. Het was best eenzaam vooraan. Ik geniet echt van die races waar je je naar voren moet vechten, maar vandaag hadden we gewoon die punten nodig. Het was echt een sterke race van het team vandaag, zowel met de pitstops als de snelheid van de auto", aldus Hamilton na de race, zo lezen we op Motorsport.com.

Nu Mercedes en Hamilton de laatste twee races hebben gewonnen lijken ze nog alle uitzicht op de wereldtitel te hebben. Ondanks de 8 punten achterstand op Verstappen heeft Hamilton de titel in eigen hand. "Ik ben echt heel erg dankbaar voor deze punten. Het is echt een hell of a year geweest, dus om op dit punt in het seizoen twee opeenvolgende overwinningen te scoren voelt echt geweldig. Het stelt ons in een goede positie voor de komende twee races", zo vertelde Hamilton.