Uitslag Go Ahead Eagles - FC Groningen

FC Groningen heeft met moeite de competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles gewonnen. In Deventer werd het 0-1.

Groningen begon sterk en domineerde en kreeg ook kansen. Zo kreeg Suslov een kans maar Hahn wist de bal knap te pareren. De Leeuw was ook dichtbij een doelpunt nadat hij van dichtbij op het doel kopte, maar weer was het Hahn die de bal over het doel wist te tikken. Ook in de rest van de eerste helft was het Groningen dat de wedstrijd bepaalde maar gescoord werd er niet.

In de 50e minuut kwamen de Groningers dan toch op voorsprong. Dammers kopte de bal voor het doel en Strand Larsen kon hem vervolgens binnentikken. Go Ahead kreeg zeven minuten later een kans mede door gepruts in de Groningse defensie. Cordoba kon alleen op de doelman afgaan maar de speelde de bal net iets te ver voor zich uit. Go Ahead werd wat sterker en in 74e minuut was er een kans voor Berden. Hij dook alleen op voor doelman Leeuwenburgh maar de bal werd voldoende afgeremd door hem waardoor een ploeggenoot de bal van de lijn kon halen.

Even daarna moest de thuisploeg met een man minder verder nadat Cordoba zijn tweede geel van de wedstrijd kreeg. Een paar minuten voor tijd was Berden opnieuw dicht bij de gelijkmaker maar hij vond wederom de Groningse keeper op zijn weg. In de blessuretijd moest Go Ahead met negen man verder nadat ook Kramer ook zijn tweede geel van de wedstrijd kreeg.