Uitslag AZ - NEC

AZ heeft op de valreep met 1-1 gelijkgespeeld tegen NEC. De Nijmegenaren stonden in Alkmaar lang met 0-1 voor, maar diep in blessuretijd sleepte AZ er alsnog een punt uit.

NEC kwam in de negende minuut op voorsprong nadat de bal voor de voeten van Bruijn kwam. Die twijfelde vervolgens geen moment oog in oog met de Alkmaarse doelman. Na ruim een kwartier voetballen drongen supporters het stadion binnen, nadat ze zich eerder al hoorbaar hadden gemaakt met het afsteken van vuurwerk buiten het stadion. Na een onderbreking kon de wedstrijd weer doorgaan. In de 25e minuut kregen de Alkmaarders een grote kans op de gelijkmaker. Het schot van Pavlidis kwam echter tegen de paal aan. Ook in de rest van de eerste helft hing de 1-1 in de lucht maar de goal viel niet.

Ook in de tweede helft was AZ op zoek naar de gelijkmaker maar het kon nauwelijks een vuist maken. Aan de andere kant leek Okita de 0-2 binnen te schieten, maar het feest gaat niet door omdat hij wordt afgevlagd vanwege buitenspel. In de slotfase zette AZ nog een keer aan om alsnog een punt aan het duel over te houden, maar echte grote kansen waren er niet. In blessuretijd werd het alsnog 1-1. Het was invaller Aboukhlal die raak kopte. 

AZ

1 - 1

N.E.C. Nijmegen

 90+3' Aboukhlal    9' Bruijn
 
 Gele kaart: Martins Indi, (AZ),
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 0
Arbiter: Manschot
 
Opstelling:   Opstelling:
Vindahl Jensen
Sugawara (Witry/77)
Hatzidiakos (Beukema/83)
Martins Indi
Wijndal
Midtsjö (Evjen/65)
D.de Wit
Clasie
Gudmundsson (Reijnders/64)
Pavlidis (Aboukhlal/83)
Karlsson
  Branderhorst
v.Rooij
Márquez
Odenthal
El Karouani
Barreto (Proper/ 72)
Schöne
Bruijn (Vet/72)
Okita
Akman (Ruiz/64)
Mattsson (Verdonk/83)