FOK! Wat een weer: afwisselend

herfstbanner

Dag dames en peren!  

Weer van vandaag: xxx.

Afgelopen nacht kwam er dan wat beweging in de atmosfeer. Een koufront trok van noordwest naar zuidoost over het land. Dit ging gepaard met enige tijd regen, al verwacht ik niet meer dan een mm of 5. Het blijft nog wel zacht tot aan de passage van het front.

Uiteindelijk klaart het vanochtend vanuit het noordwesten op, en dan zien we gelukkig weer wat zon. In het zuiden zal dat rond een uur of 2 gaan gebeuren. Droog blijft het echter niet, want er komen ook nog wat buien opdraven. Onweer en hagel sluit ik in de kustprovincies niet helemaal uit, maar niet op uitgebreide schaal. De onstabiliteit is daar niet diep genoeg voor. De maxima liggen rond de 9 graden en de westelijke wind draait via noordwest uiteindelijk naar noord. Ook neemt deze in kracht toe. Aan de kust tot windkracht 6 en in het binnenland tot kracht 4.

Maandag lijkt een mooie, maar koude dag te gaan worden met temperaturen rond de 6 graden. Daarna is er voor de zoveelste keer weer een wolkendek dat ons gaat toedekken en loopt het kwik weer iets op. 

Fijn weekend!  


Amersfoorto (Foto: Charged)
Een mooi vriendelijk plaatje uit Amersfoort. (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.