Harry Potter-reŘnie op komst

Er waren al wat voorzichtige geruchten, maar een van de bekendste filmtrio's komt voor even terug bij elkaar. Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson zullen terugkeren voor een reünie-special op HBO Max. Dit meldt Variety.

Regisseur Chris Columbus liet al gedurende het weekend weten dat hij het wel zou zien zitten om weer een Harry Potter-film te maken. Het is vandaag 20 jaar geleden dat de eerste film, Harry Potter & The Philosopher's Stone, uitkwam in de bioscopen. HBO laat weten dat de special een "speciale blik zal geven op het maken de films door middel van diepte-interviews en exclusieve kijkjes achter de schermen"

Eerder dit jaar scoorde het streamingplatform goed met een zelfde soort reünie, toen van de hoofdcast van de megapopulaire sitcom Friends. Deze werd in Nederland uitgezonden door SBS6.

Naast de drie hoofdrolspelers zal ook een grote groep veteranen te zien zijn die een rol hebben gespeeld in de reeks, zoals Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Gary Oldman, Imelda Staunton, Tom Felton, James Phelps, Oliver Phelps, Mark Williams, Bonnie Wright, Alfred Enoch, Matthew Lewis, Evanna Lynch en Ian Hart.

Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts zal op nieuwjaarsdag te zien zijn via het streamingplatform. Een Nederlandse releasedatum en zender is nog niet bekend gemaakt.