AlpineskiŽrs slalommen naar eerste World Cup-zeges

Voor de wintersportliefhebbers kijken we nog even terug naar het weekeinde, want in het Oostenrijkse Lech/Zürs werd het tweede World Cup-weekeinde van de winter afgewerkt: de vrouwen en mannen kregen een parallelwedstrijd voor de kiezen, waar veel wereldtoppers geen trek in hadden en verstek voor lieten gaan.

Bij de vrouwen wist de Noorse Thea Louise Stjernesund in de halve finales af te rekenen met de Italiaanse wereldkampioene Marta Bassino, terwijl Andreja Slokar uit Slovenië te sterk was voor Stjernesund's landgenote Kristin Lysdahl. In de finale was het razendspannend, maar Slokar was over twee runs nét sneller: vijf honderdsten. Lysdahl klopte Bassino met één tiende in de strijd om plek drie.

Voor Slokar, Stjernesund én Lysdahl was het de eerste podiumplek uit hun carrières en dus boekte de Sloveense ook meteen haar eerste overwinning.

Bij de mannen werd het twee keer Noorwegen - Oostenrijk in de halve finales. Dominik Raschner was de Noor Atle Lie McGrath de baas en zijn landgenoot Christian Hirschbühl rekende af met Henrik Kristoffersen. Een razendspannend Oostenrijks onderonsje in de finale werd met miniem verschil een prooi voor Hirschbühl, terwijl McGrath afrekende met zijn meer ervaren landgenoot.

Ook voor Hirschbühl was het een eerste overwinning en zelfs een eerste podiumplek, Raschner stond ook nooit eerder op het ereschavot - McGrath haalde vorig seizoen een keer een tweede plek, alvorens hij zijn knie zwaar blesseerde.

Namens Nederland kwamen Adriana Jelinkova en Maarten Meiners er niet aan te pas, zij strandden in de kwalificaties.