Zeges voor Van der Haar en Brand bij wereldbeker veldrijden

In het Tsjechische Tabor heeft Lars van der Haar de zesde wereldbeker van het seizoen gewonnen. De Nederlander die vorige week Europees kampioen werd won voor de Belgen Eli Iserbyt en Quinten Hermans. Bij de vrouwen pakte Lucinda Brand de winst. De wereldkampioene won voor Puck Pieterse en Annemarie Worst.

Lars van de Haar heeft een week na het veroveren van de Europese titel ook de wereldbeker in Tabor gewonnen. De kleine Nederlander hield zich gedurende de race steeds goed van voren, en in de voorlaatste ronde nam Van der Haar resoluut de leiding en zou die niet meer afstaan. Alleen wereldbekerleider Eli Iserbyt kon lange tijd nog de Nederlander volgen, maar moest er in de slotronde ook vanaf en pakte zijn eerste wereldbekerzege van het seizoen.

Bij de vrouwen leek lang Puck Pieterse de beste. De pas 19-jarige Nederlandse maakte vooral verschil op de balkjes waar ze als enige sprong. Ook in de vierde van de zes rondes maakte ze het verschil op de balken en sloeg een gat van acht seconden. Pieterse kon echter haar voorsprong niet vasthouden en bij het ingaan van de slotronde was het weer samen.

In de slotronde nam Lucinda Brand de leiding. De wereldkampioene, die vorige week ook de Europese titel wist te winnen, sloeg een klein gaatje en niemand zou meer op het wiel van Brand komen, mede door een matige passage van Pieterse aan de balkjes. Brand won met een handvol seconden voorsprong op Pieterse, die de sprint voor plaats twee won. Annemarie Worst maakte het podium vol.