Artigas sluit Moto3-jaar af met eerste overwinning

Op het circuit van Valencia is zondag het seizoen in de Moto3 afgerond. De wereldtitel was al vergeven en dat gold ook voor plek twee, dus het ging vooral nog om de eer van het winnen van de slotrace.

De race ging van start met rookie en kersvers wereldkampioen Pedro Acosta op poleposition en Tatsuki Suzuki en Izan Guevara naast hem, drie posities die in de eerste ronde niet wijzigden. Darryn Binder ging hard onderuit, net als de vanaf een fantastische zesde plek vertrokken Lorenzo Fellon.

Acosta hield de touwtjes in de eerste ronden in handen, maar de van een schorsing teruggekeerde Deniz Öncu - het hele weekeinde al goed - nam de positie na een kleine tien ronden even over. Ook Xavi Artigas kwam zich naar voren werken, maar ook dit keer was het Acosta die de tegenaanval leidde.

Vicewereldkampioen Dennis Foggia was de volgende die het probeerde, maar weer stak Acosta er een stokje voor. In de laatste ronde ging Foggia nog eens naar de leiding en in de verdediging schoof Acosta onderuit, voor de kampioen was het klaar. Sergio Garcia schoof naar voren en nam de leiding, voor Artigas en Öncü.

In de laatste bochten ging Artigas voorbij Garcia en de jongeling, die vorig jaar in Valencia debuteerde met zijn tot zondag enige podiumplek, reed naar zijn eerste Grand Prix-zege. Garcia werd tweede, voor Jaume Masia.