BraziliŽ zeker van WK na zege op Colombia

Brazilië is het eerste Zuid-Amerikaanse land dat zich heeft geplaatst voor het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. Colombia werd thuis met 1-0 verslagen. Brazilië heeft elf van de twaalf kwalificatieduels gewonnen. Colombia wist thuis Brazilië op 0-0 te houden. 

Lucas Paquetá was in São Paulo ruim een kwartier voor tijd trefzeker voor de Brazilianen. De 24-jarige middenvelder van Olympique Lyon schoot raak nadat hij in het zestienmetergebied door Neymar was bediend. De Colombiaanse keeper David Ospina zat nog aan de bal, maar kon de inzet niet pareren. Antony kwam na een uur spelen binnen de lijnen.

Door de nipte zege verzekerde Brazilië zich met nog zes duels te spelen van een plek bij de eerste vier. Seleçao heeft na twaalf duels 34 punten. Argentinië is met 25 punten uit elf duels ook hard op weg naar plaatsing. De Argentijnen nemen het in deze speelronde op tegen Uruguay.

Verder won Ecuador met 1-0 van Venezuela. Chili boekte een 0-1 zege op Paraguay en Peru versloeg Bolivia met 3-0.  

Vijfvoudig wereldkampioen Brazilië voegt zich bij Duitsland, Denemarken en gastland Qatar, de drie andere landen die al zeker zijn van deelname.