Herlings voor tweede keer wereldkampioen MXGP na zege in slotmanche

Jeffrey Herlings heeft zijn tweede MXGP-wereldtitel veroverd. Op het Italiaanse circuit in Mantova was de Nederlandse motorcoureur woensdagmiddag zijn directe concurrent, Romain Febvre, te snel af. Het is voor de Nederlander zijn vijfde wereldtitel, eerder was hij de beste in 2018 de beste in de MXGP-klasse. In 2012, 2013 en 2016 won Herlings de MX2.

Herlings begon de laatste Grand Prix van het seizoen met drie punten achterstand op de Fransman Febvre. In de eerste manche pakte Herlings de winst. De 27-jarige motorcrosser won voor zijn directe concurrent Febvre, waardoor de stand volledig gelijk was en de beslissing viel in de tweede manche.

Febvre en Herlings vochten in de tweede manche een man-tot-mangevecht om de koppositie. Herlings pakte al vroeg de leiding in de wedstrijd en de Nederlander zou die vervolgens niet meer weggeven. Met nog twintig minuten te gaan kwam de Fransman ook nog ten val, waarna Herlings met overmacht ook de tweede manche won. Dat betekende voor Herlings zijn tweede wereldtitel in de MXGP, in 2018 was de 27-jarige Nederlander ook al eens wereldkampioen in deze klasse.

Herlings voor tweede keer wereldkampioen MXGP na zege in slotmanche (Samo Vidic / Red Bull Content Pool)
Herlings voor tweede keer wereldkampioen MXGP na zege in slotmanche (Samo Vidic / Red Bull Content Pool)