FOK! Wat een weer: rustiger en droger weer

herfstbanner

Goeiedag!  

Dat was gisteren toch een behoorlijk onstuimig dagje. Er stond heel veel wind en vrijwel de hele dag door wemelde het van de buien. Alleen in het zuiden van het land viel het met de buien behoorlijk mee. Ten noorden van de grote rivieren was het echter soms kletsnat. Er zat wel behoorlijk veel vaart in de buien, maar soms organiseerden ze zich tot lijntjes. En als je daar onder zat was het herfstweer in optima forma.

Plaatselijk viel er wel flink wat regen. Op heel veel plaatsen in het land zo tussen de 5 en 10 mm. Alleen in het zuiden bleef het zo goed als droog. Ook stond er tot diep in het binnenland aan toe een harde westelijke wind. Bij buien kwamen soms ook flinke windvlagen voor.

Vandaag zien we dan meer zon dan gisteren. Helemaal droog blijft het niet, want in de ochtend en deels in de middag kunnen er nog een paar buien vallen. Deze zullen echter niet meer zo talrijk en intensief zijn als vandaag. In de middag klaart het dan verder op en zullen de buien helemaal gaan verdwijnen. De temperaturen liggen rond de 12 graden en ook de westelijke wind is met kracht 2 tot 4 niet meer haantje de voorste. Ook op de Wadden zal de wind geleidelijk aan minder sterk worden.

Succes met werken!  


Oeffelt in het zonnetje (Foto: Charged)
Een heerlijk zonnetje vanmiddag in de omgeving van Oeffelt. (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.