Herlings houdt zicht op wereldtitel in MXGP na winst in Lombardije

Jeffrey Herlings heeft de voorlaatste grand prix van het jaar in de MXGP gewonnen en heeft in de WK-stand met nog één Grand Prix te gaan nu drie punten achterstand op Romain Febvre.

Herlings moest in de eerste manche nog genoegen nemen met een tweede plaats achter de Fransman Febvre. De 27-jarige Nederlandse motorcrosser was in de eerste manche ten val gekomen en teruggezakt naar de vijftiende plaats, maar dankzij een geslaagde inhaalrace kon hij de schade beperken en werd nog tweede.

In de tweede manche was Herlings oppermachtig en won met meer dan twintig seconden verschil op Febvre. Doordat bij een gelijke stand de tweede manche telt won Herlings de titel, maar haalde wel beide motorcrossers 47 punten, waardoor het in de WK-stand spannend blijft.

Met nog één Grand Prix te gaan heeft Herlings drie punten achterstand op de Fransman. De Sloveense titelverdediger Tim Gajser raakte achterop in de titelstrijd. Gajser werd respectievelijk achtste en derde. De Sloveen heeft nu 15 punten achterstand op Febvre. Woensdag staat de laatste Grand Prix gepland.