Moto2-coureur Gardner bijna wereldkampioen, punt voor Bendsneyder

Op het Autódromo Internacional do Algarve in Portugal is het raceweekeinde aldaar afgesloten. De heren in de Moto2 kwamen als laatste in actie en net als in de Moto3 kon de titelstrijd er beslist worden.

Vooraf konden nog twee coureurs de wereldtitel pakken: Red Bull KTM Ajo-teamgenoten Remy Gardner en Raul Fernandez, die wel achttien punten achterstand had. Hij vertrok wel van poleposition, naast Gardner en Fabio Di Giannantonio, met Aron Canet, Augusto Fernandez en Cameron Beaubier op de tweede rij.

Fernandez behield in de eerste ronden de leiding, Gardner volgde en had Marco Bezzecchi achter zich aan, voor Beaubier, Canet en Sam Lowes. In de eerste ronden sloeg Fernandez een klein gaatje naar Bezzecchi, die toch weer gepasseerd werd door Gardner - Lowes reed er op de vierde plek al ver achter.

Elf ronden voor het einde sloot Gardner weer aan bij Fernandez en ging hij zijn teamgenoot voorbij, terwijl Bezzecchi inmiddels op forse achterstand reed. Fernandez wist Gardner niet echt bij te houden, Bezzecchi viel terug en zag Lowes de derde plek innemen met nog een paar ronden te gaan.

Gardner kwam geen moment meer in de problemen en pakte de zege, voor Fernandez, die zo met 23 punten achterstand naar de laatste race van het seizoen gaat - volgende week in Valencia. Lowes finishte als derde, Bezzecchi werd achtste en is verzekerd van plek drie in het kampioenschap - Bo Bendsneyder finishte als vijftiende en pakte een punt.