Bagnaia domineert voortijdig beŽindigde MotoGP-race Algarve

De Grand Prix van de Algarve in de MotoGP is zondag enkele ronden voor het geplande einde afgesloten. Een crash zorgde voor een rode vlag, alle betrokken coureurs waren in elk geval bij bewustzijn op het Portugese circuit.

We begonnen de race met Ducati-teamgenoten Francesco Bagnaia en Jack Miller op de eerste rij en de Suzuki van Joan Mir ernaast, met op rij twee ook twee Ducati's: teamgenoten Jorge Martin en Johann Zarco stonden naast Pol Espargaro's Honda.

Bagnaia kende een sterke start en pakte de leiding, Mir schoof langs Miller naar plek twee, Martin volgde op de vierde stek, voor Alex Marquez, wereldkampioen Fabio Quartararo, Iker Lecuona, Zarco, Pol Espargaro en thuisheld Miguel Oliveira.

In de eerste ronden bleef het verder relatief rustig: Bagnaia had de leiding, Mir volgde en Miller zat er een stukje achter, met Marquez, Martin en Quartararo in zijn kielzog. Marquez ging halverwege langs Miller, terwijl Bagnaia gevlogen leek.

Zeven ronden voor het einde opende Miller de aanval op de derde plek van Marquez, die fel verdedigde. Na twee ronden kwam de Australiër er toch voorbij, terwijl het iets verder naar achteren fout ging voor Quartararo: nadat hij eindelijk langs Zarco kwam schoof hij met zijn Yamaha onderuit.

Met drie ronden te gaan was de race in één klap voorbij: Oliveira en Lecuona waren stevig onderuit gegaan. De race was voor meer dan driekwart voorbij en dus was de eindstand een gegeven: winst voor Bagnaia, voor Mir, Miller en Marquez.