'Mars der Vrijheid' op enkele incidenten na vrij rustig verlopen, geen aanhoudingen

Ook vandaag is Den Haag het toneel van een demonstratie tegen de coronamaatregelen. Meer beelden bij Regio15.

Aan een oproep om rond 12:00 uur te verzamelen op het Malieveld gaven enkele duizenden mensen gehoor. Om 13:00 uur gaat de groep dan een route door de stad lopen.

De demonstranten hekelen de maatregelen die zijn ingevoerd in een poging om de coronabesmettingen omlaag te krijgen en de druk op de ziekenhuizen te verlagen. Dan gaat het bijvoorbeeld om het vereisen van een QR code als toegangsbewijs in o.a. restaurants en sportclubs. Volgens de demonstranten veroorzaken deze maatregelen een tweedeling in de maatschappij.

In tegenstelling tot het lawaaiprotest tijdens de persconferentie afgelopen dinsdag, is deze demonstratie vooraf aangemeld bij de gemeente en zijn er een aantal afspraken gemaakt t.a.v. ordebewaking en de route die afgelegd gaat worden.

Voor het eerst tijdens een 'corona-demonstratie' in de stad doen ook een aantal boeren mee met hun trekkers.

Voor het openbaar vervoer in de stad betekent deze grotere demonstratie dat er stremmingen zijn en omleidingen.

Update 17.30 uur: De 'Mars der Vrijheid' is afgelopen, er hebben vandaag zo'n 20.000 tot 25.000 mensen gedemonstreerd tegen het Nederlandse coronabeleid. Er hebben zich diverse groepen aangesloten bij de demonstratie. De mars is op enkele schermutselingen na vrij rustig verlopen. De politie heeft geen aanhoudingen verricht, het waterkanon stond gereed maar heeft niet in actie hoeven komen. "Een kleine groep betogers probeerden zich af te splitsen tijdens de mars, maar dat hebben we weten te voorkomen”, zei een politiewoordvoerster. Wat de groep van plan was, is niet duidelijk. 

Eerdere berichtgeving: