Uitslag PEC Zwolle - Cambuur Leeuwarden

Cambuur blijft goed presteren in de eredivisie. In de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle wonnen de Friezen met 1-2 en staan daardoor op een voorlopige achtste plaats. Voor PEC worden de zorgen alleen maar groter en blijven op de laatste plaats staan en zag het gat met de nummer zeventien groter worden.

Cambuur opende halverwege de eerste helft de score. Op een afstandsschot van van Mees Hoedemakers had PEC Zwolle doelman geen antwoord. Vroeg in de tweede helft werden de zorgen van Zwolle nog groter nadat Robin Maulun een prachtige vrije trap binnenschoot.

PEC Zwolle ging op zoek naar de aansluitingstreffer en was daarin ook dreigend. Aanvallers Daishawn Redan en Luka Adzic waren gevaarlijk en een kwartier voor tijd kopte uiteindelijk Dean Huiberts de aansluitingstreffer, maar verder kwam de thuisploeg niet. Door de nederlaag blijft Zwolle op de achttiende plaats staan en is het verschil met de nummer zeventien opgelopen tot vijf punten. Cambuur staat voorlopig op een keurige achtste plaats.

PEC Zwolle

1 - 2

sc Cambuur Leeuwarden

 79' Huiberts    22' Hoedemakers
 48' Maulun
 
 Gele kaart: Saymak, Kersten, Voet, M.de Wit,Strieder, V. Polen, (PEC Zwolle), Kallon,Maulun, Uldrikis, (sc Cambuur Leeuwarden)
 
Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle
Toeschouwers: 13.098
Arbiter: V.d.Eijk
 
Opstelling:   Opstelling:
Lamprou
Pabai (Voet/46)
Kersten (v.d.Belt/69)
v.Polen
Paal
Strieder (Koolwijk/81)
Saymak (Tedic/ 58)
Huiberts
Kastaneer (Adzic/58)
Redan
M.de Wit
  Stevens
Schmidt
Mac-Intosch
Schouten (Tol/83)
Bangura
Jacobs (Paulissen/75)
Hoedemakers
Maulun
Sambissa (Doodeman/63)
Uldrikis
Kallon (Ter Heide/83)