Dessers bezorgt Feyenoord overwinning tegen Union Berlin en is bijna zeker van overwintering

Cyriel Dessers heeft Feyenoord donderdag ook de zege bezorgd op Union Berlin in de Conference League. De invaller schoot twintig minuten voor tijd de winnende 1-2 binnen na een keepersfout van Union Berlin, waardoor de Rotterdammers bijna zeker zijn van overwintering in de Conference League.

Feyenoord was na een kwartier spelen al op voorsprong gekomen via Luis Sinisterra, maar vlak voor rust kwam Union Berlin langszij via een treffer van Christopher Trimmel. Na rust was net zoals afgelopen zondag Dessers belangrijk voor Feyenoord. Twintig minuten voor tijd maakte de Belgische spits van Feyenoord opnieuw de winnende treffer voor zijn ploeg na een keepersfout van Union Berlin. De Duitse ploeg eindigde de wedstrijd met negen man nadat in blessuretijd twee man met rood van het veld werd gestuurd.

Door de overwinning is Feyenoord zo goed als zeker van overwintering in de Conference League. De ploeg van trainer Arne Slot heeft tien punten uit vier wedstrijd. Vier meer dan de nummer twee Slavia Praag en zes meer dan Maccabi Haifa.