Vitesse strijdend ten onder tegen Spurs

Vitesse heeft donderdagavond niet voor een nieuwe stunt kunnen zorgen tegen Tottenham Hotspur. In Londen werd het 3-2 voor de Spurs.

Vitesse zorgde twee weken geleden in Arnhem voor een stunt door Tottenham met 1-0 te verslaan. Toen begon Tottenham Hotspur met een b-ploeg aan de wedstrijd. Vandaag kwam onder de nieuwe manager Antonio Conte kwamen de Spurs wel met hun sterkste opstelling aan de start en dat was ook te merken. Binnen het half uur stond het al 3-0 voor Tottenham Hotspur. Heung-Min Son opende de score en ook Lucas Moura pikte zijn doelpuntje, terwijl ook nog een eigen doelpunt van Vitesse was.

Toch was bij rust de schade beperkt gebleven. Eerst had Jacob Rasmussen uit een corner de 3-1 binnen gekopt, waarna Matús Bero nog voor de rust de aansluitingstreffer maakte. Na rust was Vitesse een aantal maal dicht bij de gelijkmaker, maar dankzij goed optreden van Hugo Llloris bleef het bij 3-2. Na de rode kaart van Cristian Romero, die met twee keer geel van het veld werd afgestuurd, bleef Vitesse aandringen, totdat Danilo Doekhi zijn tweede gele kaart kreeg wegens het vasthouden van Kane. Daarna moest ook Schubert nog van het veld, omdat de doelman hands maakte buiten de zestien.

Door de nederlaag van Vitesse zakken de Arnhemmers nu naar de derde plaats in de stand achter Stade Rennes en Tottenham Hotspur.