AZ doet goede zaken met winst op Cluj

AZ heeft ook zijn vierde wedstrijd in de groepsfase van de Conference League gewonnen. In een matige wedstrijd werd thuis 1907 Cluj met 2-0 verslagen.

Al na vijf minuten spelen kwamen de Alkmaarders op voorsprong. Het was Gudmundsson die de bal met zijn bovenarm aannam en afrondde. Gudmundsson had ook een grote kans op de 2-0. Nadat een schot van Pavlidis werd geredt, tikte de spits de bal voor een open doel net naast. In de 30e minuut van de wedstrijd was het eerste schot van Cluj een feit maar meer dan dat was het niet. Bordeiano schoot de bal van zo'n dertig meter afstand ruim naast het doel. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Cluj beter in de wedstrijd terwijl AZ nog maar weinig liet zien. Echt gevaarlijk werden de Roemenen echter niet.

AZ kwam goed uit de kleedkamer en Sugawara kwam al gauw voor doelman Balgradean. De keeper kreeg echter zijn rechtervoet net tegen de bal. De Alkmaarders begonnen wat meer risico te nemen en in de 52e minuut kreeg invaller Reijnders een kans. Hij plaatste de bal op de rand van het strafschopgebied richting het doel, maar de Roemeense doelman stond op zijn plek. De Alkmaarders begonnen weer wat in te kakken en speelde weer wat slordiger. Cluj kwam echter niet in de buurt van de gelijkmaker. Zo'n tien minuten voor tijd was er wederom een kans voor AZ maar Gudmundsson kopte de bal over het doel. Met nog vijf minuten te gaan kreeg Cluj zijn eerste grote kans van de wedstrijd. Het was Deac die de bal van grote afstand tegen de paal schoot. Een minuut erna besliste AZ alsnog de wedstrijd nadat Pavlidis de bal van dichtbij binnen tikte.

In de andere groepswedstrijd speelden Randers FC en FK Jablonec met 2-2 gelijk. AZ is nu dichtbij overwinteren in de conference league. De Alkmaarders hebben in de resterende twee duels, tegen Jablonec en Randers FC, genoeg aan een punt om te overwinteren.