BelgiŰ: snelheidsduivel geflitst met 306 kilometer per uur, maar krijgt geen boete

Een Belgische wegpiraat die vorig jaar met 306 km/u door een mobiele flitser werd geflitst op de E313 ter hoogte van de Luikse gemeente Bitsingen hoeft geen boete te verwachten. De mobiele flitser was niet goedgekeurd voor snelheden boven de 300 kilometer per uur. Meer hierover bij het AD.

De snelheidsduivel kon daarnaast niet achterhaald worden, omdat het apparaat ingesteld was op een maximumsnelheid van 300 km/u, waardoor er geen foto van de auto werd genomen. Op het scherm van de radar werd destijds alleen weergegeven dat de snelheid van meer dan 300 km/u was gemeten. 

De Belgische minister van Mobiliteit Georges Gilkinet heeft inmiddels aangegeven dit rechtsvacuüm te gaan onderzoeken. "Zulke snelheidsovertredingen zijn onaanvaardbaar", verwijt hij. “Zelfs als de radars niet op zulke snelheden zijn gekalibreerd, zou het onbegrijpelijk zijn dat deze automobilist niet wordt vervolgd. De strijd tegen asociaal weggedrag en tegen recidive is een van mijn prioriteiten, met als doel het aantal verkeersslachtoffers drastisch te verminderen. Ik zal snel overleggen met mijn collega's Verlinden en Van Quickenborne over dergelijke onverteerbare gevallen. Want als mobiliteit vrijheid is, moet het stoppen waar het leven van anderen in gevaar is."