Bokser Butaev overklast James en pakt wereldtitel over, Zepeda slaat Vargas KO

Voor de boksliefhebber keren we nog even terug naar het weekeinde, want er stonden toch wel een paar mooie titels op het spel, ook al is het komend weekeinde pas weer tijd voor een écht groot gevecht in de bokswereld: Canelo Alvarez tegen Caleb Plant.

In Las Vegas nam Jamal James (27-1) het op tegen de Rus Radzhab Butaev (13-0), waarbij de Amerikaan zijn nog verse WBA-wereldtitel in het weltergewicht (-66,7kg) voor het eerst verdedigde. Dat ging aanvankelijk gelijk op, maar naarmate het gevecht vorderde kwam Butaev steeds sterker opzetten en na een kleine negen ronden was het duidelijk: James was niet opgewassen tegen het geweld en de scheidsrechter maakte er een einde aan.

In het voorprogramma ging voormalig titelkandidaat Thomas Dulorme (25-5) al in de eerste ronde gestrekt tegen de nog jonge Jaron Ennis (27-0), die daarmee zijn 26e knockoutzege boekte. Eveneens in het weltergewicht rekende Michel Rivera (21-0) in een prima gevecht overtuigend af met José Matias Romero (24-1), om zijn opmars zo voort te zetten.

Madison Square Garden in New York was gevuld voor de strijd om de WBC Silver-titel in het superlichtgewicht (-63,5kg), tussen kampioen Jose Zepeda (34-2) en uitdager Josue Vargas (19-1). Het leek niet Vargas' beste moment: al snel ging hij face-first tegen het canvas, niet veel later - nog altijd in ronde één - maakte Zepeda een overtuigend einde aan het gevecht.