FOK! Wat een weer: herfst in alle soorten en maten

herfstbanner

Welkom!

Gisteren was er geen weerbericht realiseerde ik mij. Gek genoeg had ik dat zondag in een sombere bui wél aangekondigd, maar mijn bedoeling was dat zeker niet. Hiervoor mijn excuses. Ook mijn collega's was het even ontschoten. Kan gebeuren, we gaan gewoon weer verder.

Gisteren was het vooral in het oosten een zeer aardige dag. In Twente heeft de zon behoorlijk geschenen. Daar kwamen ze uit op 5 uur zon. Later klaarde het ook in het zuidwesten op. Daar trokken nog wel een paar buien over en een enkele daarvan had onweer bij zich.

In de rest van het land was het een donkere en grijze dag. Ook viel er af en toe regen of motregen. De meeste neerslag bleef echter vlak voor de kust hangen. Later op de dag is het ook opnieuw in de Kop van Noord-Holland weer aardig gaan regenen.

Vandaag is het maar de vraag of de mist overal wel gaat oplossen. Er bestaat een mogelijkheid dat dat niet gaat gebeuren. Alleen in het zuidoosten en noordwesten is die kans duidelijk groter, als daar al mist ontstaat.

Het zuidoosten heeft te maken met de bewolking van een storing boven Duitsland wat mistvorming belemmerd, en het noordwesten blijft een aanvoer houden van buien vanaf zee. In het bewolkte zuidoosten kan er ook wat regen vallen en de buien in het noordwesten kunnen nog steeds gepaard gaan met onweer. Ik denk dat er ook wel enkele opklaringen zullen zijn. Dat met name in de westelijke helft van het land. Als de mist niet oplost zullen er plekken zijn die het met 7 graden moeten doen. Klaart het op, dan zullen we nog net boven de 10 graden uitkomen.

Wind is er maar heel weinig. 

Kortom: van alles wat!

Tot van de week!  


Zonsondergang vanuit Berlijn (Foto: Vriend van qltel)
Een mooie zonsondergang vanuit Berlijn. (Foto: Vriend van qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.