Uitslag Go Ahead Eagles - Fortuna Sittard

Om 20.00 uur begon het laatste Eredivisieduel van dit weekend. Na een 1-3 achterstand won de thuisclub deze wedstrijd uiteindelijk met 4-3.

De eerste helft was nog voor Fortuna. Na een dikke tien minuten scoorde Seuntjes de 0-1 en via Rienstra werd het even later 0-2. Go Ahead kreeg ook kansen, zo kopte Cardona naast en trof Botos de lat. De bezoekers gingen echter met een op het oog comfortabele voorsprong van 0-2 de rust in.

Vlak na rust kwam de spanning al terug toen Brouwers na een misverstand bij Fortuna de aansluitingstreffer scoorde. Fortuna stelde echter al snel orde op zaken en via Tekie werd de marge weer twee. De doelpunten volgden elkaar in deze fase snel op want na de 2-3 van Cardona bleef het de hele tweede helft spannend.

De stormloop van Go Ahead leverde in de slotfase resultaat op, Cordoba scoorde de gelijkmaker en Kramer maakte de comeback compleet door in de negentigste minuut de 4-3 te scoren. Aan de andere kant was er in de blessuretijd nog een enorme kans op de 4-4, maar Angha en Ferati raakten de lat.