Uitslag FC Utrecht - Willem II

Met de eerste hattrick in zijn carrière heeft Bart Ramselaar een groot aandeel gehad in de ruime zege van FC Utrecht op Willem II. In de Galgenwaard won Utrecht met 5-1 en steeg naar de derde plaats in de eredivisie.

Utrecht opende binnen tien minuten de score. Ramselaar zorgde daarvoor en vijf minuten had de middenvelder den kans om de tweede te maken, maar dat wist de Willem II nog te voorkomen. Ondanks de kansen van Utrecht deed Willem II niet veel onder voor de thuisploeg, maar keek toch snel tegen een 2-0 achterstand na een tegenaanval waar Ramselaar zijn tweede van de dag maakte.

Kwasi Wriedt zorgde tien minuten voor de rust voor de aansluitingstreffer en in de tweede helft kregen de Tilburgers goede mogelijkheden op de gelijkmaker, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Opnieuw was Ramselaar de doelpuntenmaker. Daarna liep Utrecht zelfs uit tot 5-1, door treffers van invallers Mohamed Mallahi en Joris van Overeem. Voor Mallahi was het zijn eerste eredivisiedoelpunt.

Met de zege neemt het team van René Hake verder afstand van Willem II, dat niet ver van Utrecht verwijderd was op de ranglijst. Utrecht nestelt zich steviger op de derde plek, met slechts drie punten minder dan koploper Ajax.