Jongen (14) overleden door koolmonoxidevergiftiging in Den Haag

Hulpdiensten zijn zaterdagmiddag massaal uitgerukt naar de Melis Stokelaan te Den Haag vanwege een melding van koolmonoxide in een woning. Meer beelden hiervan bij Regio15.

Personeel van de ambulancedienst betrad voor een oproep een woning. Toen de koolmonoxidemelder die zij op de kleding dragen afging, schakelden zij de brandweer in.

De brandweer kwam ter plaatse en schaalde omstreeks 14:30 uur op naar 'middel hulpverlening' en kwam met veel voertuigen en mankracht ter plaatse.

Naast drie ambulances kwam er ook een traumahelikopter met het traumateam ter plaatse. Zeven personen, waaronder vijf politieagenten, moesten naar het ziekenhuis. Een 14-jarige jongen is in het ziekenhuis aan de koolmonoxidevergiftiging overleden. De politieagenten maken het naar omstandigheden goed. Volgens buurtbewoners zou er vorige week nog onderhoud zijn gepleegd aan de CV-ketels in de huurwoningen van het portiek.

Tientallen woningen werden gecontroleerd door de brandweer. In drie woningen werd daadwerkelijk koolmonoxide aangetroffen. Twee van de drie ontruimde woningen worden naar verwachting vanmiddag vrijgegeven. De derde woning blijft Plaats Delict (PD) en daar zal de politie nader onderzoek verrichten.

De omgeving is afgezet door de politie en het verkeer op de Melis Stokelaan is afgesloten.

Koolmonoxide
Koolmonoxide (CO) staat bekend als sluipmoordenaar. Je ziet of ruikt het niet maar wanneer je het inademt kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben. Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld 10 tot 15 personen door koolmonoxidevergiftiging. De brandweer adviseert dan ook een goed werkende koolmonoxidemelder in huis op te hangen nabij geisers en/of verwarmingsketels..