KKD: speelronde 13, een ongeluksgetal

Vanavond staat speelronde 13 van de Keuken Kampioen Divisie op het programma. Vanavond zijn er 5 wedstrijden waarvan een live te volgen is op ESPN 2: De Graafschap - ADO Den Haag, hier kom ik later op terug. De overige wedstrijden zijn te volgen in het altijd knotsgekke schakelprogramma om 20:00 op het open kanaal van ESPN. 

Morgen is de wedstrijd Excelsior - FC Eindhoven te zien om 16:30u op ESPN, TOP Oss - NAC Breda begint om 20:00 en is helaas niet live te zien. Maandag wordt deze speelronde afgesloten met nog drie wedstrijden; Helmond Sport - Almere City FC, Jong Ajax - Telstar en Jong PSV - Jong AZ. Eerstgenoemde wedstrijd wordt om 20:00 uitgezonden wederom op het open kanaal van ESPN.

Een mooi programma dus met twee toppers, FC Emmen - VVV-Venlo en De Graafschap - ADO Den Haag. Ook is er een Limburgse en een Barbantse derby. 

In de tweede periode staan FC Volendam en Excelsior bovenaan met 9 punten. Jong Ajax en De Graafschap volgen met 7 punten. NAC Breda en FC Emmen maken de kanshebbers voor de koppositie compleet. In de reguliere stand kan enkel Excelsior de koppositie overnemen.

De Graafschap - ADO Den Haag.
We nemen eens een kijkje bij de meest interessante wedstrijd van vanavond. Niet alleen voor mij als Superboer, maar ook voor de neutrale kijker want ondanks dat ADO niet in de top staat, zijn de resultaten we hetzelfde dit seizoen van beide ploegen. 7 maal winst, 2 maal gelijk en driemaal veries. Dat ADO niet in de top staat, is door de 6 punten aftrek die zij hebben gekregen omdat de financiën niet op orde waren. Inmiddels is nieuw puntaftrek afgeweerd door een sluitende begroting te kunnen overleggen aan de KNVB.

Het beloofd dus een spannende strijd te worden, wellicht een gelijkspel. In de laatste 5 keren dat zij elkaar troffen werd er maar liefst 3 maal gelijk gespeeld. Een wedstrijd was een vriendschappelijke wedstrijd die werd gewonnen door ADO Den Haag, de overige 4 wedstrijden waren in de Eredivisie. Tijd dus om uit te kijken naar een kraker met vd Pavert die terug is van een blessure bij De Graafschap maar op de bank begint en een vlammende Thomas Verheydt voor in bij ADO Den Haag.

De wedstrijden op een rijtje:

Vrijdag, 20:00        
*MVV Maastricht 0 - 0 Roda JC
FC Volendam 4 - 2 FC Dordrecht
FC Emmen 1 - 0 VVV-Venlo
FC Den Bosch 2 - 1 Jong FC Utrecht
De Graafschap 1 - 0 ADO Den Haag
Zaterdag, 16:30        
Excelsior   -   FC Eindhoven
Zaterdag, 20:00        
TOP Oss   -   NAC Breda
Maandag, 20:00         
Helmond Sport   -   Almere City FC
Jong Ajax   -   Telstar
Jong PSV   -   Jong AZ

*De wedstrijd MVV - Roda JC is na inzet van ME niet uitgespeeld. Bij staking vlak voor rust stond het 0-0.