Oranje bij EK-loting gekoppeld aan Zweden, Zwitserland en Rusland

In Engeland heeft de loting plaats gevonden voor het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen. Het Nederlands elftal zal haar Europese titel als eerste moeten verdedigen tegen Zweden, Rusland en Zwitserland.  

Oranje speelt zijn poulewedstrijden in het noordwesten van Engeland; in Sheffield en Leigh. De eerste poulewedstrijd is op 9 juli in Sheffield tegen het sterke Zweden, verliezend finalist van de laatste Olympische Spelen. Zweden staat tweede op de FIFA-ranglijst, Nederland is de nummer vier.

Rusland, de nummer 24 van de FIFA-ranglijst, is op 13 juli in Leigh de tweede opponent van Oranje. Vier dagen later treft Nederland in Sheffield Zwitserland, de mondiale nummer twintig. De nummers één en twee gaan door naar de kwartfinales. Als Oranje de kwartfinales haalt, treft het daar een ploeg uit groep D. Waarschijnlijk Frankrijk of Italië. 

De ploeg van bondscoach Mark Parsons was bij de loting groepshoofd en ontliep daardoor Duitsland, Frankrijk en gastland Engeland, dat wordt geleid door voormalig Oranje-bondscoach Sarina Wiegman. Oranje is titelverdediger op het EK. In 2017 wist Nederland onder Wiegman het toernooi in eigen land te winnen.

Het toernooi in Engeland zou aanvankelijk al afgelopen zomer worden gespeeld, maar omdat het EK voor mannen een jaar verschoven werd vanwege het coronavirus, is ook besloten het toernooi voor vrouwen met een jaar uit te stellen. Het EK begint op 6 juli op Old Trafford in Manchester met de wedstrijd tussen Engeland en Oostenrijk. De finale is op 31 juli op Wembley.