FOK! Wat een weer: eerst zonnig en zacht

herfstbanner

Goeiedag!  

Ik hoef denk ik weinig te vertellen over vandaag: Niets aan veranderen. Dat gaat echter wel gebeuren. 

Ondertussen zien we die depressie waar ik het laatst over had nog steeds rondhangen in het zeegebied tussen Malta, Libie en Italie. Inmiddels begint dit systeem inderdaad kenmerken te vertonen van een medicane. In dit gebied zijn opnieuw enorme hoeveelheden regen gevallen. Ik denk dat we hier zeker nog van gaan horen.

In ons land moeten we naar het westen kijken. We zien een storing boven de Britse Eilanden liggen en ook die heeft de afgelopen dagen daar heel veel regen veroorzaakt Plaatselijk viel er ook zo'n 200 mm. En om het rondje af te maken kijken we ook even naar Europa's regenstad bij uitstek. Dat is natuurlijk Bergen aan de westkust van Noorwegen. Depressies moesten om een groot hogedrukgebied heen en daardoor kreeg Bergen de volle laag. Deze maand is daar ruim 514 mm gevallen. Het maandrecord is daar 529 mm. Erg nat dus.

In ons land gaat het ook regenen. Met name op zondag kan er regen van betekenis vallen. De hoeveelheid die morgenavond- en nacht gaat vallen lijkt niet al te veel voor te stellen. Voor de rest is het morgen een groot deel van dag zonnig en zacht weer. Pas in de middag neemt de bewolking toe. De lichte regen komt rond 17.00 aan in Zeeland en zal zich dan gaan uitbreiden. Het noordoosten wordt pas tegen middernacht bereikt.

De zuidelijke wind is matig tot vrij krachtig en neemt later aan zee toe tot krachtig. Het is dus zacht met temperaturen tussen de 17 en 19 graden. De 20 graden is voor het zuiden van het land niet onmogelijk.

Op de foto was Charged uw weerman aardig op het spoor gekomen. Het scheelde misschien maar twee minuutjes lopen. Normaal gesproken staat de koffie altijd klaar, maar 07.15 is mij toch écht wat te vroeg.  


Haarlem Charged (Foto: Charged)
Heel herkenbaar uiteraard. Haarlem in de vroege ochtend. (Foto: Charged)

IKH2 (Foto: Stephan5)
Scheelt niet veel.  Ik stond op die dukade als ik mij het goed herinner. (Archiefoto: Stephan5)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.