Voetballer Josh Cavallo (21) is uit de kast "Ik vreesde de beledigingen en de grappen"

Voor het eerst is een Australische voetballer uit de hoogste klasse uitgekomen voor zijn homoseksualiteit. Josh Cavallo liet op sociale media weten zich niet langer te willen schamen voor zijn geaardheid en klaar te zijn met zijn pogingen een dubbelleven te leiden. “Ik ben een voetballer en ik ben homoseksueel”, zei de 21-jarige middenvelder van Adelaide United. “Het enige wat ik wil is voetballen en zoals iedereen behandeld worden.”

Cavallo is momenteel de enige openlijk homoseksuele profvoetballer in de hoogste voetbalklasse ter wereld. Inmiddels heeft de profvoetballer veel positieve reacties op zijn onthulling mogen ontvangen.

Cavallo vertelt: "Het is een hele reis geweest om op dit punt in mijn leven te komen, maar ik kan niet gelukkiger zijn met mijn beslissing om uit de kast te komen. Ik vecht nu al meer dan zes jaar tegen mijn seksualiteit en ik ben blij dat ik dat kan laten rusten."

“Voor de mensen die mij persoonlijk kennen, jullie weten dat ik op mijzelf ben. Toen ik opgroeide, had ik altijd de behoefte om mezelf te verbergen omdat ik me schaamde. Beschaamd dat ik nooit zou kunnen doen waar ik van hield en tegelijk homo zijn. Verbergen wie ik werkelijk ben, een droom najagen die ik als kind altijd al wilde, voetballen en gelijkwaardig behandeld worden, voelde nooit als een realiteit."

"Als homoseksuele voetballer moest ik leren mijn gevoelens te maskeren om in het model van een professionele voetballer te passen. Ik heb mijn leven geleefd in de veronderstelling dat dit een onderwerp was waar ik altijd over zou moeten zwijgen.”

Cavallo gaf aan bang te zijn dat zijn coming-out een negatieve invloed zou hebben op zijn carrière, eraan toevoegend dat hij wist dat er andere spelers waren die "nog in de kast zitten".

"Ik wil helpen om dit te veranderen, om te laten zien dat iedereen welkom is in het voetbal en het recht verdient om hun authentieke zelf te zijn", schreef Cavallo. “Het is verbazingwekkend om te weten dat er momenteel geen homoseksuele profvoetballers zijn die actief zijn, niet alleen in Australië, maar over de hele wereld. Hopelijk verandert dit in de nabije toekomst."