Nederlands elftal voorkomt blamage tegen Belarus in WK-kwalificatie

Na de eclatante zege op Cyprus kreeg Oranje op weg naar het wereldkampioenschap voetbal in 2023 te maken met een volgende voetbaldwerg. De vrouwen verkeken zich in Minsk op Wit-Rusland, dat uiteindelijk wel ten onder ging. Het werd met veel moeite 0-2. 

Tegen Cyprus wist Oranje acht keer te scoren. Tegen Wit-Rusland had de ploeg van Mark Parsons het lastig om de ban te breken. Het verschil van 49 plaatsen op de FIFA-ranglijst kwam wel tot uitdrukking in een overwicht. Maar het doelpunt kwaliteitsverschil te bevestigen kwam pas in de 71e minuut. 

Het doelpunt van Martens, die na een individuele actie de bal in de kruising schoot, werkte bevrijdend Voor Oranje. Na een voorzet van Joëlle Smits tekende Daniëlle van de Donk snel erna met een duikkopbal voor de 0-2.

Drie punten gaan mee naar Zeist voor de rest moet dit duel snel vergeten worden. Nederland versterkte met de zege in Minsk de koppositie in groep C van de WK-kwalificatie. Na vier wedstrijden heeft het Nederlands elftal tien punten. Vorige maand begon Nederland de WK-kwalificatie met een 1-1 tegen Tsjechië. Over een maand speelt Nederland in en tegen Tsjechië dat vier punten heeft na drie wedstrijden. Oranje speelt de overige drie duels van de kwalificatiereeks in april en september 2022. Het WK is uiteindelijk in 2023 in Nieuw-Zeeland en Australië.