Tesla nadert dankzij megaorder Hertz beurswaarde van 1 biljoen dollar

De koers van een aandeel Tesla heeft een flinke duw richting meer dan 995 dollar gekregen, nadat autoverhuurbedrijf Hertz bekend had gemaakt maar liefst 100.000 Tesla's te gaan bestellen. De totale beurswaarde van Tesla nadert hierdoor de 1 biljoen dollar, iets wat tot dusver alleen Apple, Amazon, Alphabet (Google) en Microsoft is gelukt.

Naast de gigaaankoop door autoverhuurder Hertz werd maandag ook bekend dat de Tesla Model 3 afgelopen maand de bestverkochte auto in Europa was. Hoeveel Hertz voor de 100.000 Tesla's betaalt, is overigens niet bekendgemaakt. Ook de gevierde Model 3-variant hoort tot de megaorder. Vanaf komende maand moeten de eerste e-auto's  van Tesla al te huur zijn bij Hertz.

Het bedrijf gaat zorgen voor voldoende laadpunten in 65 landen, dit moet eind 2022 zijn gerealiseerd. Als de koers van het aandeel Tesla boven de 995,75 dollar komt, zal de marktwaarde boven de magische 1 biljoen dollar uitkomen, zo heeft persbureau Reuters becijferd op basis van de recentste informatie van Tesla over het aantal uitstaande aandelen.

Hertz kwam eerder dit jaar nog uit een faillissement in Noord-Amerika. De nieuwe eigenaren van het bedrijf zouden van plan zijn om de gehele vloot van 440.000 voertuigen te verduurzamen. De aankoop van 100.000 Tesla's is daarbij een grote stap.