FOK! Wat een weer: matigjes, daarna paar betere dagen

herfstbanner

Welkom!  

Dat was toch wel heel erg leuk gisteravond en aan het begin van de nacht. Een actieve hoogtetrog trok eigenlijk vrij ruim ten noordwesten van mij langs. In de avond vielen er geruime tijd flinke buien met onweer in de Kop van Noord-Holland. Het leek er in eerste instantie niet op dat ik daar niets van mee zou krijgen. Er kwam wel een buitje aan, maar de voorzijde daarvan loste vrij snel op. Er bleef echter nog wel een kleine kern bestaan. Ik stond op het punt om te bed en onder de wol te gaan, toen ik ineens een prachtige bliksem zag vlakbij. Direct gevolgd door een mooie donder.

De kern van die bui bleef echter net ten noorden van mij. Vanuit Bloemendaal kreeg ik 8 mm door in enkele minuten. Die hoogtetrog trok inderdaad verder, maar er ontwikkelde zich een lijn waarin diverse actieve buien ontstonden. En laten die nou net over mij getrokken zijn.  

Het onweerde regelmatig en de intensiteit van de regen was erg fors. De 13 mm die ik uiteindelijk opving viel mij nog wel mee, en dat kwam omdat de vaart er wel behoorlijk in zat. De hoogste som is gemeten in Julianadorp met 28 mm. Rond 02.30 keerde de rust weer. 

Vandaag was dan een matige dag. Over het algemeen had de bewolking de overhand en op diverse plaatsen viel er ook wat regen of motregen. Er kwamen uiteindelijk ook wel een paar opklaringen voor, maar veel had dat niet om het lijf. 

Ook komende nacht overheerst de bewolking. Het blijft echter wel droog. Met minima rond de 11 graden is het niet koud.

Morgen houden we een groot gedeelte van de dag grijs weer. Ik heb echter wel hoop dat het in de loop van de middag wel wat gaat opklaren. Zeker in het zuiden van het land. Of dat uiteindelijk overal gaat gebeuren is echter niet zeker.  Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind en met 15 graden hoeven we niet te klagen. 

Donderdag krijgen we dan een fraaie dag met veel zon en maxima tot 18 graden. 

Fijne avond!  


Een mooi spinnenweb (Foto: Charged)
Een prachtig spinnenweb in Haps. (Foto: Charged)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.