COVID-19: 72% gevaccineerden willen specifieke maatregelen voor ongevaccineerden

Uit onderzoek van EenVandaag blijkt dat 72 procent van de C19-gevaccineerden vindt dat het kabinet over moet gaan tot specifieke maatregelen voor ongevaccineerden. Ongevaccineerden zijn daar juist fel tegen en zeggen zich niet aan coronaregels te zullen gaan houden die alleen voor hen gelden.

Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 28.000 leden van het Opiniepanel. Het kabinet overweegt nieuwe maatregelen nu de besmettingen en ziekenhuisopnames hard stijgen, vooral onder ongevaccineerden. 

De meeste gevaccineerden zouden extra coronamaatregelen voor ongevaccineerdent toejuichen. "Ik ben helemaal klaar met die vaccin-weigeraars, of ze nu laks, religieus of wappie zijn. De zorg mag hun probleem oplossen als ze ziek worden", schrijft een gevaccineerde voorstander van specifieke maatregelen. Een ander: "Als je geen rijbewijs wil halen, mag je voor de veiligheid van anderen niet autorijden. In dit geval betekent niet vaccineren meer beperkingen. Je kiest er toch echt zelf voor."

"Ongevaccineerden claimen hun vrijheid maar beperken die van anderen. Door hun (onnodige) ziekenhuisopnames ontnemen ze mensen een behandeling en daarmee gezondheid", vindt een ander panellid.