Picasso-schilderij 'Femme au béret rouge-orange' brengt 35 miljoen op

Op een veiling in Las Vegas betaalde een koper ruim 40 miljoen dollar voor een schilderij van Picasso. In het kunstwerk "Femme au béret rouge-orange" heeft de schilder zijn geliefde muze vereeuwigd.

Op een veiling in Las Vegas werd een schilderij van de schilder Pablo Picasso verkocht voor 40,5 miljoen dollar (34,8 miljoen euro). "Femme au béret rouge-orange" ("Vrouw met een rood-oranje baret") uit 1938 toont zijn tijdelijke geliefde Marie-Thérèse Walter, met wie hij een dochter had en met wie hij tientallen keren schilderde.

Op de veiling van casino-uitbater MGM Resorts waren in totaal elf schilderijen, papiertekeningen en keramiekwerken van de in 1973 overleden schilder te koop. Volgens veilinghuis Sotheby's haalden ze in totaal 109 miljoen dollar op, waaronder "Homme et enfant" voor 24,4 miljoen dollar.

MGM Resorts had aangekondigd de eigen openbare kunstcollectie diverser en inclusiever te willen maken. Deze maandag is het 140 jaar geleden dat Picasso jarig was.

Picasso was een Spaanse schilder en beeldhouwer. Hij werd bekend om zijn onmiskenbare schilderstijl, die wordt gekenmerkt door randen, veel rechte lijnen en maskerachtige gezichten. Ook zijn kleurfasen zijn typerend voor de kunstenaar.