Uitslag FC Groningen - AZ

FC Groningen heeft een einde gemaakt aan de opmars van AZ. De Groningers, die hun tweede zege dit seizoen boekten, wonnen thuis met 2-0.

In de zesde minuut de eerste grote kans van de wedstrijd en die was voor AZ. Pavlidis kopte de bal echter tegen de paal. Na elf minuten kregen de Groningers de eerste serieuze kans. Abraham haalde uit vanaf de zijkant, Vindahl redde en in de rebound was het Clasie die bijna de bal in eigen doel werkte. In de 20e minuut kwam Groningen op voorsprong. Met een weergaloze hakbal was het Ngonge die de 1-0 maakte. Na een vermeende handsbal van AZ in het eigen strafschopgebied schreeuwt het hele stadion om een penalty. De VAR is echter van mening dat er geen sprake is van hands. Ook in de rest van de eerste helft was het Groningen wat het gevaarlijkst was, al had AZ het meeste balbezit.

AZ begon sterk aan de tweede helft maar kreeg vooralsnog geen echte kansen terwijl Groningen op de counter loerde. In de 71e minuut kwam Groningen op 2-0. Met een lobby van De Leeuw die ervoor zorgde dat de voorsprong werd verdubbeld. AZ drong in het vervolg wel aan en was ook een paar maal gevaarlijk, maar gescoord werd er niet meer.