Veldrijdster Betsema duidelijk de beste in Zonhoven voor landgenotes

Denise Betsema heeft de vierde wereldbeker van het seizoen gewonnen. De 28-jarige veldrijdster was in Zonhove duidelijk de beste. Ze won met driekwart minuut voorsprong op wereldkampioene Lucinda Brand. Europees kampioen Ceylin del Carmen Alvarado legde beslag op de derde plaats.

Denise Betsema had in Zonhove de beste start en in het begin van de veldrit kon alleen de jonge Puck Pieterse volgen. De 19-jarige Nederlandse moest halfweg de wedstrijd Betsema laten rijden, waarna de 28-jarige Nederlandse onbedreigd naar de overwinning reed. Door de overwinning neemt Betsema ook de leiding over in het wereldbekerklassement van Marianne Vos, die in Zonhoven ontbrak vanwege een verdiende rustperiode na een lang wegseizoen. 

Achter Betsema reed Lucinda Brand naar de tweede plaats. De wereldkampioene had haar race goed ingedeeld en zou in het tweede deel van de wedstrijd Pieterse voorbij rijden en werd tweede op 45 seconden van Betsema. De jonge Pieterse zag in de slotfase ook nog Ceylin del Carmen Alvarado passeren. De Europese kampioene, die in deze veldrit haar rentree maakte na ziekte, moest vanaf de derde startrij starten, maar na een geslaagde inhaalrace legde ze beslag op de derde plaats in Zonhoven.