Lowes wint Moto2-race in Misano, harde crash titelkandidaat Fernandez

De Grand Prix van Emilia-Romagna in de Moto2 heeft zondag een puike race opgeleverd. Op het Misano World Circuit Marco Simoncelli werden de podiumplekken in de laatste ronden pas beslist en ook in de strijd om het kampioenschap blijft het spannend.

Met Sam Lowes op poleposition en Jorge Navarro en Augusto Fernandez naast hem ging de race van start - Bo Bendsneyder vertrok als twaalfde, teamgenoten en WK-concurrenten Raul Fernandez en Remy Gardner stonden op plek negen en veertien op de grid.

De beste start was voor Aron Canet, die de leiding pakte voor Lowes, Navarro, Fernandez en Somkiat Chantra. Met een eerder verkregen long lap-penalty viel Augusto Fernandez tien plekken terug, Lowes nam de leiding over en sloeg een gaatje naar Canet en de sterk rijdende Raul Fernandez. In duel met Gardner ging Chantra vanaf plek zeven onderuit, de Australiër moest alle zeilen bijzetten om Stefano Manzi op plek zes bij te kunnen benen.

Een paar ronden later kreeg hij een long lap-penalty voor zijn aandeel in Chantra's val, bijna gelijk daarna ging het fout met teamgenoot en concurrent Fernandez: vanaf de leiding gleed hij op zeer hoge snelheid onderuit, waarna hij hevig door de grindbak stuiterde. Gelukkig bleef de serieuze schade beperkt tot een afgeschreven motor, de Spanjaard stond zelf gelijk weer op.

Lowes ging zo naar de leiding, voor Canet en Navarro, terwijl Gardner's schade beperkt bleef: sterker nog, hij verloor geen positie. Voorin maakte Lowes een fout, waarmee hij de leiding cadeau deed aan Canet. Die wist voorzichtig een gaatje te slaan, Lowes had een voorsprong op teamgenoot Augusto Fernandez en Celestino Vietti.

Toch wist Lowes het gaatje weer dicht te rijden en met vier ronden te gaan pakte hij de koppositie terug. Vanaf plek zeven schoof Marco Bezzecchi kort voor het einde het grind in, waardoor Gardner weer een plekje op kon schuiven en in het kampioenschap toch nog iets uit kon lopen op Fernandez.

De toch wel felbevochten overwinning van Lowes kwam niet meer in gevaar, achter hem kwam teamgenoot Fernandez op weg naar de finish nog uit de slipstream voorbij Canet naar plek twee. Bendsneyder reed dit keer een keurige race, hield zich staande en finishte op de twaalfde plek.