Fatale steekpartij halfzus (20) werd gestreamd via Instagram

Een 20-jarige vrouw overleed gisteravond in een woning aan in Den Bosch nadat zij werd neergestoken. Haar 21-jarige halfzus werd aangehouden.

Rond 19.50 kreeg de politie de melding binnen. Toegesnelde agenten troffen een zwaargewonde vrouw in de woning aan. De verdachte was op dat moment nog in de woning aanwezig en kon direct worden aangehouden. Alle zorg ging uit naar het gewonde slachtoffer, hierbij werd een traumahelikopter oproepen. Hulpverlening heeft echter niet meer mogen baten. Het slachtoffer overleed in de woning aan haar verwondingen.

Het slachtoffer en de verdachte zijn halfzussen van elkaar en woonachtig op hetzelfde adres. Uit eerste onderzoek blijkt dat het incident in de eigen woning is begonnen. Het slachtoffer zag tijdens de steekpartij kans om naar de buren te vluchten, maar overleed uiteindelijk daar in de woning.

Ook een hond raakte gewond tijdens de steekpartij. De hond werd door een dierenambulance overgebracht naar een dierenziekenhuis in Waalwijk voor medische behandeling. Naar omstandigheden gaat het nu goed met de hond.

Onderzoek
Het onderzoek naar het hele gebeuren is in volle gang. Forensische specialisten hebben gisteren tot diep in de nacht onderzoek gedaan in beide woningen. Vandaag zal dit onderzoek verder gaan. De familie en de buren zijn gisteren opgevangen op het politiebureau. De politie heeft uitgebreid met een ieder gesproken, de impact voor hen is uiteraard groot. De verdachte zal vandaag gehoord worden.

Beelden gestreamd
Beelden van de steekpartij en het slachtoffer zouden live gestreamd zijn via Instagram. Deze beelden zijn bij de politie bekend en in hun bezit. Dit wordt uiteraard ook meegenomen in het onderzoek.

Sindsdien gaan er ook screenshots van het overleden slachtoffer rond in diverse WhatsApp groepen. De politie vraagt deze beelden niet te delen en als men ze toch toegestuurd krijgt, de beelden te verwijderen uit respect voor de nabestaanden van het slachtoffer.