Foggia houdt hoop op Moto3-titel levend met thuiswinst

Op het Misano World Circuit Marco Simoncelli heeft Dennis Foggia de Grand Prix van Emilia-Romagna in de Moto3 gewonnen. Daarmee bracht hij de spanning terug in de titelstrijd, met nog twee races te gaan.

Pedro Acosta kon zich voortijdig kronen tot wereldkampioen, als hij minstens 21 punten uit zou lopen op Dennis Foggia: hij moest dus winnen, met Foggia buiten de top-11. De Spanjaard vertrok als vijfde, met Izan Guevara en Jaume Masia naast zich en polesitter Niccolo Antonelli, Filip Salac en Riccardo Rossi op de eerste rij.

Antonelli kwam de eerste schermutselingen als leider door, voor Guevara, Stefano Nepa, Salac, Masia, Rossi en Acosta. Rossi viel snel terug uit die groep en ging niet veel later zelfs onderuit, Xavi Artigas werkte zich naar voren. Halverwege de race nam Acosta even de leiding, ook Guevara en Nepa reden zo nu en dan op kop.

Foggia werkte zich naar voren en nam de leiding, met Masia, Binder en Guevara sloeg hij een klein gaatje richting de door Acosta aangevoerde rest. Met de slotfase zo langzamerhand in zicht ging Guevara vanuit podiumpositie onderuit, waardoor Foggia en Masia wat weg konden rijden bij de aangesloten Darryn Binder.

In de slotronden was duidelijk dat het tussen Foggia en Masia ging, terwijl Binder op afstand zijn derde plek verdedigde tegen Nepa en Acosta. Op Foggia stond geen maat, hij pakte vóór Masia de zege. Acosta knokte zich naar een zeer belangrijke derde plek, voor Binder en Nepa, die zijn beste resultaat ooit pakte.