Goud voor Nederlandse mannen, mixed-relay, vrouwen pakken zilver

Op de slotdag van de wereldbekerwedstrijden shorttrack in Peking heeft Nederland zilver gepakt op de mixed relay. Sjinkie Knegt, Xandra Velzeboer, Jens van 't Wout en Suzanne Schulting lagen lang vierde, maar dankzij Knegt en Schulting werd er alsnog een medaille gepakt.

Oranje lag dus lang op de vierde plek, maar Schulting en vervolgens Knegt wisten allebei een plekje te winnen. De eerste plek van China was echter niet in gevaar. Zuid-Korea pakte het brons.

Update 11.37 uur

Suzanne Schulting, Xandra Velzeboer, Selma Poutsma en Yara van Kerkhof slaagden er niet in om goud te pakken op de achtervolging bij de vrouwen. Oranje pakte vanuit de start de kop met Schulting en de drie andere Nederlandse rijdsters consolideerden die koppositie lange tijd. Tegen het einde van de race was het China die Nederland voorbij ging. Schulting probeerde in het slot de Chinese vrouw nog voorbij te gaan, maar dit mislukte en ze kwamen allebei vallend over de finish. Uiteindelijk was het zilver voor Nederland.

Update 11.55 uur

Sjinkie Knegt, Itzhak de Laat, Sven Roes en Jens van 't Wout pakten het goud op de aflossing bij de mannen.

De Nederlandse mannen schaatsten lang op de derde plek maar moesten toen wat terrein prijs geven. Door een valpartij van China kwamen ze weer op de derde plek terecht. Dankzij Roes wist Nederland vervolgens weer een plekje op te schuiven. Even later was het Van 't Wout die de Koreaanse mannen voorbij ging en ook Hongarije ging de Koreanen voorbij. Nederland wist de voorsprong op Hongarije te consolideren en ze kwamen als winnaar over de streep.