Ook snowboarders trappen World Cup-seizoen af met big air

In het Zwitserse Chur is na de big air voor de freestyleskiërs ook de big air voor de snowboarders gehouden. Het was de opening van het World Cup-seizoen, waarin alvast mooie tricks te zien waren voor de in grote getalen aanwezige fans.

Bij de vrouwen ging de winst naar de Japanse Kokomo Murase, die in haar eerste twee van in totaal drie sprongen 173,75 punten bij elkaar wist te springen. Ze mocht in de derde run als laatste naar beneden en wist op dat moment al dat de zege binnen was, met name doordat Anna Gasser haar derde sprong niet goed wist te landen. De Oostenrijkse werd met 150,00 punten tweede, voor de Canadese Jasmine Baird (148,75). Melissa Peperkamp zat er in de kwalificaties niet goed in en werd 25e.

Ook bij de mannen was de wedstrijd al beslist op het moment dat de laatste sprong er nog aan moest komen: Jonas Bösiger scoorde 162,00 punten in zijn eerste twee sprongen en de rest kwam daar niet aan. Hij pakte voor eigen publiek de winst, voor de 141,00 punten van de Fin Rene Rinnekangas en de 134,00 van Sven Thorgren uit Zweden. Casper Wolf ging in de kwalificaties onderuit en moest genoegen nemen met een 47e plek.