Uitslag PEC Zwolle - Heracles Almelo

PEC Zwolle heeft na tien wedstrijden eindelijk de eerste zege van het seizoen binnen. Thuis tegen Heracles Almelo won het van Heracles met 1-0 dankzij een late penalty.

In de eerste helft viel er weinig te beleven in Zwolle en tussen PEC en Heracles en was het bij rust ook 0-0. Na rust kregen we wat kansen te zien, waarbij Heracles een aantal maal dicht bij de openingstreffer was. Eerst werd een doelpunt van Kaj Sierhuis nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar Heracles kreeg een kwartier een strafschop na een overtreding van Ryan Koolwijk. De penalty werd echter vakkundig gemist door Rai Vloet, die een panenka probeerde.

Het leek dat er niet gescoord zou worden in Zwolle, maar vlak voor tijd kwam PEC Zwolle op voorsprong. Na ingrijpen van de VAR kreeg ook Zwolle een penalty en Bram van Polen wist van elf meter wel raak te schieten, waardoor PEC de eerste zege van het seizoen behaalde. Ondanks de overwinning van de ploeg van Art Langeler blijft de ploeg wel op de laatste plaats staan in de eredivisie.

PEC Zwolle

1 - 0

Heracles Almelo

 90+2' v.Polen    
 
 Gele kaart: , Vloet, (Heracles Almelo)
 
Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle
Toeschouwers: -
Arbiter: Nagtegaal
Bijzonderheden: Vloet mist strafschop (73).
 
Opstelling:   Opstelling:
Lamprou
Pabai
Kersten
v.Polen
Nakayama
Kastaneer
Strieder (Koolwijk/59)
Saymak
Huiberts (v.d.Belt/90 3)
Adzic (De Wit/73)
Redan
  Blaswich
Bakboord
Rente
Knoester
Quagliata
De La Torre
Vloet
Kiomourtzoglou
Basacikoglu (Azzaoui/84)
Sierhuis (Bakis/84)
Burgzorg