Bitcoin haalt nieuw toprecord van $65.600 (56.331 euro)

Na het dieptepunt in afgelopen mei zijn veel cryptocurrencies al weer langere tijd aan een opmars bezig, Bitcoin brak vandaag door zijn vorige all-time high record.

Bitcoin blijft zeer volatiel, maar heeft nu zijn all-time high van $64.895,22 doorbroken, die het bereikte op 14 april 2021. De prijs van de oudste cryptomunt wordt momenteel verhandeld op ongeveer 65.600 dollar ( 56.331 euro), de hoogste in zijn geschiedenis.

In de afgelopen maanden stortte de prijs snel in, onder invloed van verschillende nieuwsberichten. In juli kelderde de prijs tot onder de 29.000 dollar, maar zette daarna de tegenbeweging in en noteert nu een nieuwe recordhoogte.

Analisten gaan er momenteel nog steeds van uit dat de Bitcoin-prijs in de loop van het jaar nog verder zal stijgen. Beleggingen in Bitcoin worden door beleggers echter nog steeds als riskant beschouwd.

Tegen de middag steeg de Bitcoin-prijs tot ongeveer 65.600 dollar (om 15.51 uur), volgens Coinmarketcap, en boekte daarmee een nieuwe recordhoogte. Bitcoin is nog nooit zo duur geweest. In een 24-uurs vergelijking is de oudste cryptocurrency met meer dan vier procent gestegen. De vorige all-time high was 64.895,22 dollar.

Een dag eerder was het eerste aan de bitcoin gekoppelde indexfonds gelanceerd, dat in tegenstelling tot de verwachtingen van sommige analisten de bitcoinprijs een verdere impuls heeft gegeven. Veel experts hadden een kortstondige uitverkoop van bitcoin verwacht vanwege de lancering van de ETF na de rally van de afgelopen weken.

Bitcoin haalt nieuwe recordhoogte (Foto-Pixabay)
Bitcoin haalt nieuwe recordhoogte (Foto-Pixabay)