Ajax vernedert Dortmund in Champions League

Ajax heeft dinsdag met 4-0 gewonnen van Borussia Dortmund. De Amsterdammers waren in de Johan Cruijff Arena oppermachtig tegen de Duitse ploeg. Door de zege gaat Ajax nu alleen aan de leiding in zijn groep met negen punten uit drie wedstrijden.

Ajax begon met Steven Berghuis op de nummer tien positie en na een onwennig begin kwam de ploeg van Erik ten Hag beter in de wedstrijd. Antony kreeg de eerste kansen van de wedstrijd. Antony kreeg in de bal niet voorbij de Duitse doelman en ook Daley Blind wist zijn kans niet af te maken.

Maar toch kwam Ajax snel op voorsprong. Op een vrije trap van Dusan Tadic raakte Marco Reus de bal met zijn hoofd en deze vloog in de goal. Na de 1-0 bleef Ajax druk uit oefenen op de verdediging van Dortmund en halverwege de eerste helft verdubbelde Blind de score. Na goed voorbereidingswerk van Sébastien Haller schoot Blind met buitenkant links raak.

Ajax bleef ook na de 2-0 aanvallen en het kreeg genoeg kansen om voor rust de score verder uit te diepen, maar het was slordig in de afrondende fase. Vlak voor rust en net na rust kreeg Erling Haaland de kans om de aansluitingstreffer te maken, maar met twee uitstekende reddingen zorgde Remko Pasveer dat het 2-0 bleef.

Na een uur spelen kwam de verdiende 3-0 voor Ajax. Antony kreeg de bal aan de rechterkant, waarna hij met zijn linkervoet de bal in de verre hoek neerlegde. Nadat Pasveer voor de derde keer een antwoord had gehad op een inzet van Haaland, werd de voorsprong voor Ajax nog iets groter. Haller kon na een voorzet van Blind tussen twee Duitse verdedigers simpel binnenkoppen: 4-0.