Razgatlioglu blijft op koers voor World Superbikes-titel, beslissing in zicht

Op het Argentijnse circuit van San Juan Villicum is het World Superbikes-weekeinde aldaar zondagavond afgesloten met de superpolerace en de 'tweede' race. Over een ruime maand wordt het seizoen afgesloten en beslist in Indonesië, waar een stratencircuit haar opwachting gaat maken.

Superpolerace
Scott Redding vertrok vanaf poleposition en hoopte het beter te doen dan zaterdag, toen hij in bocht één onderuit ging. Toprak Razgatlioglu en Axel Bassani completeerden de eerste rij, titelkandidaat Jonathan Rea vertrok vanaf plek vijf en Michael van der Mark nam ook nu weer de zevende plek op de grid in beslag.

Razgatlioglu pakte weer de leiding over, maar Redding bleef in elk geval overeind en sloot aan op plek twee, voor Rea, Alex Lowes, Andrea Locatelli, Van der Mark en de matig vertrokken Bassani. Die werkte zich wel rap weer terug naar plek vier, terwijl Van der Mark gepasseerd werd door Michael Ruben Rinaldi.

Razgatlioglu werkte zijn rondjes keurig af, pas in de laatste ronde kon Redding weer een beetje een offensief opzetten, maar dat leverde geen succes op: Razgatlioglu pakte de winst, voor Redding, Rea, Bassani en een prima vijfde plek voor Van der Mark.

Race twee
De uitslag van de superpolerace werd als startgrid genomen en dus vertrok Toprak Razgatlioglu van poleposition, met Redding en Rea naast hem en Bassani, Van der Mark en Locatelli op rij twee. Razgatlioglu kende weer de beste start, Rea kon hem even van de leiding houden alvorens plek twee in te nemen, voor Redding, Bassani en Van der Mark.

Een ronde later maakte Razgatlioglu een fout, waardoor Rea hem weer kon passeren, terwijl Bassani voorbij Redding reed. Er werd hard gevochten en de posities veranderden bocht na bocht, ineens reed Rea achter Razgatlioglu en Redding op de derde plek met Bassani op z'n achterwiel, waar Van der Mark ook weer aansluiting vond.

Redding was richting de helft van de race de eerste die zowaar een gaatje wist te slaan, Razgatlioglu en Rea duelleerden ondertussen om plek twee. Redding's overwinning kwam niet in gevaar, Rea won het duel om plek twee en Razgatlioglu deed met de derde plek gewoon prima zaken in de titelstrijd. Bassani werd vierde, voor Rinaldi en Van der Mark.