Uitslag FC Twente - Willem II

FC Twente en Willem II hebben speelronde negen in de eredivisie afgesloten met een gelijkspel. In Enschede werd het in een zeer rommelig duel 1-1, waarbij beide ploegen de wedstrijd eindigde met tien man.

Twente kwam al snel op voorsprong via Dimitris Limnios. De Griekse speler van de thuisploeg profiteerde optimaal van een een fout van Che Nunnely en zette Twente na zes minuten al op voorsprong. Nunnely maakte zijn fout goed door halverwege de eerste helft de 1-1 te maken.

Na de 1-1 werd het duel steeds rommeliger, dat kwam het voetbal niet ten goede. Het was ook niet verwonderlijk dat scheidsrechter Jochem Kamphuis meermaals moest optreden en vlak voor rust moest FC Twente met tien man verder na een tweede gele kaart van Ramiz Zerrouki.

Ondanks dat Willem II lange tijd met één man meer mocht spelen leverde dat niet veel op voor de ploeg van Fred Grim. Behalve een buitenspeldoelpunt van Kwasi Okyere Wriedt kwamen de Tilburgers niet. Een kwartier voor tijd moest ook Willem II verder met tien man na twee keer geel van Derrick Köhn. Twente werd daarna wat meer dreigend, maar het bleef 1-1 in Enschede.

FC Twente

1 - 1

Willem II

6' Limnios    24' Nunnely

Gele kaart: Sadílek, (FC Twente), Wriedt, (Willem II)
 Rode kaart: Zerrouki (45 3/2xg) (FC Twente), Köhn (76/2xg) (Willem II)

Stadion: Grolsch Veste, Enschede