FOK! Wat een weer: laatste rustige dag

herfstbanner

Goeiedag!  

Het weekend zit er alweer bijna op en dat betekent dat we vanaf morgen weer al onze krachten nodig hebben om de baas een pleziertje te doen en inkomsten te verwerven om de vaste lasten te voldoen. Dat even terzijde.  

Op veel plaatsen was het vandaag bewolkt. Ook de opklaringen in het zuiden waren eerder verdwenen dan dat ik had gedacht. Ik had ook niet kunnen vermoeden dat er toch een bandje met regen over ons land zou gaan trekken. Dat er in het noorden een kansje was op regen, dat was wel goed ingeschat. De regen die vanaf de Noordzee een stuk zuidelijker zou trekken was eigenlijk niet voorzien. Dit kwam mede omdat het leek alsof de lucht te droog zou zijn. Daardoor zou eventuele neerslag de grond niet bereiken. Het tegendeel is waar. Hier bij mij viel er zowaar 0,5 mm, maar even ten zuiden van Haarlem kom ik zelfs een melding van 2 mm tegen.

Dit gebiedje met regen trekt verder over het land heen, maar neemt ook in activiteit af. Uiteindelijk zal het dan op de meeste plaatsen weer droog moeten zijn. 

Vannacht klaart het dan weer op. Alleen in het noorden blijft de bewolking nog aanwezig. Er zitten verschillen in de minima, want in het oosten kan het afkoelen tot 3 graden. In het westen is er van afkoeling weinig sprake. Daar zal het vannacht zo'n 10 of 11 graden zijn.

Morgen hebben we dan de laatste rustige dag van de nieuwe week. Het is met 16 tot 18 graden aangenaam zacht en er staat weinig wind uit het zuiden. De zon schijnt, maar de sluierbewolking lijkt vrij hardnekkig te worden. Dus helemaal helder zal het niet zijn. In het noorden moeten eerst nog de lagere wolkenvelden verdwijnen. In de avond gaat het dan regenen.

Tot ziens!  


Sevilla (Foto: Vriend van qltel)
Een prachtig plein in Sevilla. Een bekende van qltel is daar op vakantie. 


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.